Petri Alanko

Johtokunnan jäsen / Styrelsemedlem:

Petri Alanko opiskeli huilunsoittoa Jari Sinkkosen oppilaana Joensuussa, josta hän siirtyi 1982 Sibelius-Akatemiaan Mikael Helasvuon oppilaaksi. Hän on opiskellut myös Freiburgin musiikkikorkeakoulussa William Bennettin ja Hans-Peter Schmitzin johdolla.

Alanko voitti jaetun ensipalkinnon Koben kansainvälisessä huilukilpailussa Japanissa 1989. Münchenin kansainvälisen ARD-kilpailun hän voitti vuotta myöhemmin. Vuonna 1990 hänet valittiin Finland Festivals -ketjun Vuoden nuoreksi taitelijaksi.

Petri Alanko on soittanut mm. Münchenin, Frankfurtin sekä Stuttgartin radion sinfoniaorkestereiden solistina. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut mm. Frankfurtissa, Lontoossa ja Pariisissa sekä New Yorkissa ja Tokiossa.

Alangon ensimmäinen soololevy, jolla ovat Nielsenin, Ibertin ja Jolivet´n huilukonsertot, ilmestyi 1993 yhteistyössä Jukka-Pekka Sarasteen, RSO:n ja Avanti!:n kanssa (Ondine). Lisäksi Alanko on tehnyt levytyksiä BIS- ja Naxos-yhtiöille. RSO:n soolohuilistina Alanko aloitti 1988 toimittuaan sitä ennen vuoden Zürichin oopperaorkesterin soolohuilistina.

Hän soitti myös mm. Kerberos-yhtyeessä ja Suomalaisessa Kamariorkesterissa. Petri Alanko toimi Crusell-viikon taiteellisena johtajana vuodet 2000-2005.

Nykyisin hän toimii Sibelius-Akatemiassa huilumusiikin lehtorina.